Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / Helicon MBO Tilburg naar de Spoorlaan

Helicon MBO Tilburg naar de Spoorlaan

Helicon MBO Tilburg, nu nog aan de Loudonstraat, verhuist naar een nieuwe locatie. Per 1 januari 2018 verhuist de mbo-school naar Spoorlaan 21, in Tilburg bekend als ‘Het Oude Postkantoor’. Het bruisende gebied rondom de Spoorzone en de centrale ligging in de stad vormen een ideale leeromgeving voor de leerlingen in de richting Stad en mens. Tot aan december 2017 gaat de school aan de slag met het vernieuwen van de eerste verdieping van het gebouw aan de Spoorlaan, zodat het optimaal ruimte biedt voor een nieuwe manier van leren en werken.

Opleiding Stad en Mens

De mbo-opleidingen Lifestyle, Stad en wijk, Vrije tijd en Water en energie (niveau 4) zijn in 2009 opgestart en richten zich op leefbaarheid in de stad. Mensen verblijven, eten, drinken, werken en recreëren in deze bruisende omgeving. Leerlingen leren energie uit de stad te halen, inwoners bij elkaar te brengen, een gezonde levensstijl te kunnen adviseren en de natuur in te zetten om van de stad een fijne plek te maken. Die mogelijkheden zijn er op de nieuwe locatie volop. Er is ruimte voor lessen, maar ook voor presentaties en ontmoetingen, met het bedrijfsleven bijvoorbeeld. Helicon MBO Tilburg werkt nauw samen met organisaties als gemeentes, evenementenbureaus, bedrijven, woningcorporaties en waterschappen.

Centraal gelegen Spoorlaan

De groei van de opleiding creëerde de behoefte aan een nieuw pand. De centraal gelegen locatie is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. De Spoorzone is een bruisend ontwikkelgebied dat oud en nieuw combineert. Het groene profiel van Helicon MBO Tilburg sluit hierbij aan.


Uitgelicht


Zoeken