Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / BLOG: De groene monsters!

BLOG: De groene monsters!

Helicon MBO Tilburg

De eerstejaars Stad en mens van Helicon MBO Tilburg kregen de opdracht een blog te schrijven voor Lifestyle. De komende maanden publiceren we aantal van deze blogs, omdat ze verrassen, inspireren en gewoonweg leuk zijn om te lezen. Deze maand de blog van Julia waar ze vertelt over haar interview met Thea Leussink, diëtiste, en ze het geheim onthult van de groene monsters.

Lifestyle blog by Julia

Er zijn veel verschillende soorten smoothies. Denk aan smoothies met (bevroren) fruit, yoghurt of juist veel groenten. Door een super gezonde smoothie te drinken krijg je vitamine C binnen. Deze vitamine is belangrijk voor je weerstand en de opname van mineralen. Ik heb heerlijke recepten opgezocht van smoothies met spinazie, ook wel “the green monsters” genoemd. Voor ik de recepten op mijn blog kan delen heb ik ze natuurlijk getest. En ze waren super lekker, vooral die met spinazie, avocado en ananas.

Interview met diëtiste

Voor mijn blog heb ik Thea Leussink geïnterviewd. Zij is diëtiste en enorm fan van lekker en gezond eten. Ze werkt bij DITO, op verschillende locaties in Brabant. Ze vertelde dat ze enorm dol is op smoothies en dan vooral met veel groentes erin. Er zijn veel nieuwe trends op het gebied van smoothies zoals bevroren fruit gebruiken en natuurlijk veel experimenteren! Natuurlijk is het ook heel erg gezond om natuurlijke producten in je smoothie te doen. Thea geeft voedingsadviezen over ondervoeding en overgewicht, ook geeft ze voedingsadvies aan ouderen. Het werk is heel erg afwisselend en daarom dus super leuk om te doen.

Tips voor de beste smoothies!

Hoe maak je een zo’n gezond en lekker mogelijke smoothie? Gebruik chiazaad! Chiazaad is een superfood, hier zitten veel goede voedingsstoffen in die ons lichaam nodig heeft. Het is zowel goed voor je spijsvertering, hart- en bloedvaten en je krijgt er sterke tanden en botten van. Voor meer tips.. lees verder op mijn blog.


Uitgelicht


Zoeken