Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Tweedejaars gestart met buitenland stage

Na de meivakantie zijn de tweedejaars van Helicon MBO Tilburg gestart met een stage in het buitenland. Van Londen tot Lanzarote en Griekenland… Ze verleggen hun grenzen, maken kennis met een andere cultuur en werken hard aan hun talenkennis. Lees hier de verhalen van zes leerlingen die op dit moment in het buitenland verblijven.

Christian, Dennis & Floris in Italië

Wij lopen met z’n drieën stage bij een Bed & Breakfast, genaamd Fraseneggi. We houden ons bezig met de camping die zij naast de B&B runnen. We gaan onderzoek doen naar hoe de camping verbeterd kan worden, aangezien een aantal dingen niet optimaal verlopen.

We hopen door deze periode in het buitenland een stuk zelfstandiger te worden. Het is niet niks om tien weken alleen in het buitenland te verblijven en we verwachten er dan ook veel van te leren.

Daphne & Loutje in Griekenland

Wij lopen momenteel stage bij de organisatie Archipelagos Institute of Marine Conservation. Het is een non-profit organisatie, gevestigd op het eiland Samos. Ze zetten zich in voor de biodiversiteit van onder andere de Griekse zeeën en eilanden. Wij zijn deel van het Terrestrial team, wat inhoudt dat we ons bezig houden met alles wat er op het land gebeurd. Het project waar wij ons de komende weken op focussen gaat over jakhalzen. We gaan onderzoeken hoeveel jakhalzen er leven op het eiland en daarnaast proberen we hun gedrag en gewoontes te achterhalen en te analyseren.

Tijdens deze periode in Griekenland hopen we onszelf persoonlijk te kunnen ontwikkelen en daarnaast beter te worden in de Engelse taal.

Angela in Italië

Op dit moment loop ik stage bij Camping Bella Vista in Italië. De komende weken zal ik op de camping mee helpen als ‘allrounder’. Op deze manier leer ik de verschillende dingen die komen kijken bij het runnen van een camping.

Ik heb zelf eigenlijk nog nooit gekampeerd, dus ik hoop inzicht te krijgen in hoe het er aan toe gaat. Doordat er veel internationale gasten op de camping verblijven, hoop ik mijn talenkennis en communicatie skills te verbeteren.

 

 

 
Uitgelicht


Zoeken