Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Eerstejaars druk met stage

Bij Helicon MBO Tilburg zijn de eerstejaars druk met hun eerste stage. Van begin februari tot eind april gaan leerlingen uit het eerste leerjaar 10 weken aan de slag bij een bedrijf. De stagebedrijven en opdrachten verschillen per leerling en sluiten zo goed als mogelijk aan bij wensen en leerdoelen. Lees hier de verhalen van Ellen, Julia en Aniek.

Ellen & Julia over hun stage bij ContourdeTwern

We lopen stage bij ContourdeTwern, een welzijnsorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen. Onze opdracht is het opzetten en uitvoeren van een behoefteonderzoek naar activiteiten voor kinderen. Om onderzoek te doen moeten we met veel verschillende mensen communiceren, zoals kinderen, ouders, leraren en directeuren. Communicatie is dus een groot onderdeel van onze stage. Omdat we veel afspraken hebben op verschillende locaties, leren we ook goed plannen. We worden daarnaast erg vrij gelaten in de manier van onderzoek doen. We hebben bijvoorbeeld een bordspel gemaakt om er op een leuke manier achter te komen wat kinderen leuk vinden. We proberen steeds nieuwe dingen te bedenken om erachter te komen waar de kinderen naar verlangen. Het zelfstandig werken is leuk, maar ook een uitdaging!

Aniek over haar stage bij HAK

Ik loop stage bij HAK in Giessen. Zij maken conserveer middelen (houdbare producten in pot en zakken), zoals appelmoes, rode kool, rode bieten en bonen. Tijdens de stage houd ik me met verschillende dingen bezig. Een opdracht waar ik veel tijd in steek is de zout- en suiker reductie. Hierbij kijk ik hoe er minder zout en suiker toegevoegd kan worden aan de producten van HAK zodat ze gezonder worden, maar tegelijkertijd ook even lekker blijven. Wat ik leuk vind aan deze opdracht is dat we de producten ook echt aan mensen mogen laten proeven!

Tijdens de stage hoop ik er vooral achter te komen wat ik echt leuk vind. Ik weet nog niet wat ik later wil worden, dus door deze stage hoop ik te ontdekken waar ik goed in ben en of de specialisatie ‘lifestyle’ iets voor mij is.


Uitgelicht


Zoeken