Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / BLOG: Eat Healthy Feel Healthy

BLOG: Eat Healthy Feel Healthy

Helicon MBO Tilburg

De eerstejaars Stad en mens van Helicon MBO Tilburg kregen de opdracht een blog te schrijven voor Lifestyle. De komende maanden publiceren we aantal van deze blogs, omdat ze verrassen, inspireren en gewoonweg leuk zijn om te lezen. Deze maand de blog van Eva met een leuk recept voor broccoli burgers! Niet Eva’s favoriet maar dankzij dit lekkere recept krijgt ze toch de gezonde voedingsstoffen van de broccoli binnen. Broccoli zit namelijk vol met mineralen en het verwijdert ook nog eens de gifstoffen uit je lichaam.

Lifestyle blog by Eva

Dit jaar ben ik begonnen aan de opleiding Stad en mens, richting Lifestyle. Bij lifestyle gaat het over gezonde voeding, gezondheid zijn, bewegen en mensen zich goed laten voelen. Op mijn blog vertel ik wat over lifestyle, hierbij gebruik ik ook informatie van een interview dat ik heb gehouden met personal trainer: Tjebbe Nijpels. Veel mensen willen graag beginnen met gezond eten, maar die houden dit maar voor korte periode vol. Een goede manier om te beginnen met gezond eten is om eerst op een rijtje te krijgen wat je nu allemaal eet op een dag. Tjebbe raadde mij de app: MyFitnessPal aan.

Krijgt een veganist genoeg voedingsstoffen binnen?

Tjebbe vertelde me dat tegenwoordig veel sporters veganist worden. Veganisten zijn mensen die niets eten van dierlijke producten. Dit doen ze omdat wij mensen ook veel CO2 uitstoten. Door veganistisch te eten hoeft er minder veeteelt en landbouw plaats te vinden wat weer zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. Ik vroeg me af hoe de sporters dan aan hun voedingsmiddelen komen, want ze hebben natuurlijk veel eiwitten voor de spieren nodig. Tjebbe vertelde me dat ze die voedingsmiddelen vooral halen uit groenten, noten, tofu, tempé en granen.

Hoe zorg je ervoor dat je genoeg groenten en fruit eet?

Veel mensen hebben moeite met de hoeveelheid voedingsmiddelen die ze binnen moeten krijgen. Volgens het voedingscentrum moet je per dag 250 gram groenten eten en dat is best veel. Niemand eet ’s avonds een hele zak spinazie op, maar als je nou al deze spinazie in de blender zou doen dan heb je één smoothie die je makkelijker wegdrinkt. Verder zit bij deze blogpost een recept over broccoli burgers. Ik zelf ben niet zo’n fan van broccoli, maar op deze manier vind ik het wel lekker en zo krijg je toch de juiste voedingsstoffen binnen van de broccoli. Check het recept en lees de volledige blog op de website van Eva.


Uitgelicht


Zoeken