Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / Nieuw dossier Stad en mens

Nieuw dossier Stad en mens

Geslaagde betonparty

Met veel plezier blikken we terug op een geslaagde bijeenkomst. Tijdens de betonparty hebben we een mooi fundament gestort. Het was ontzettend fijn om zoveel stagebieders en andere relaties te mogen verwelkomen in het nieuwe pand aan de Spoorlaan 21-J. Een nieuw, maar nog leeg pand. Vandaar de term “betonparty”.

Onderwijsvernieuwing

De opleiding Stad en mens gaat een belangrijke onderwijsvernieuwing doorvoeren. Met ingang van januari 2018 wordt er gewerkt met kwalificatiedossier “26009: adviseur duurzame leefomgeving”. Dit innovatieve dossier combineert natuur en leefomgeving, organiseren van het sociale domein en ondernemen. Deze onderwijsvernieuwing is direct van invloed op de stages. Het gaat niet alleen om de inhoud van de stages, maar ook de erkenning van organisaties wordt herzien.

Wat doet een adviseur duurzame leefomgeving?

Het nieuwe kwalificatiedossier zorgt ervoor dat de opleiding blijft aansluiten op de veranderende arbeidsmarkt. Een adviseur duurzame leefomgeving kan doelgroepen met elkaar verbinden, organiseert en onderneemt, en draagt zorg voor een duurzame leefomgeving. De leerlingen kiezen binnen de opleiding één specialisatie: lifestyle (gezonde voeding/welzijn), stad en wijk (leefbaarheid in de stad), water en energie (duurzaamheid/besparen) of vrije tijd (duurzaam organiseren).

Stagemogelijkheden verbreed

Binnen het nieuwe dossier hebben we te maken met stages in het basisdeel en stages in het keuzedeel. Stages in het basisdeel moeten (vanaf schooljaar 2018-2019) erkend zijn voor 26009 adviseur duurzame leefomgeving. Stagebedrijven in het keuzedeel moeten erkend door SBB als zijnde stagebedrijf (geen verplicht crebo-nummer). Wel dienen het bedrijf en de opdracht passend te zijn bij de opleiding en het keuzedeel.


Uitgelicht


Zoeken