Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / Mathijs over HBO Watermanagement

Mathijs over HBO Watermanagement

Doorstuderen

Begin september is oud-leerling Mathijs gestart met de HBO opleiding Watermanagement in Rotterdam. 75% van de afgestudeerden heeft gekozen voor een vervolgopleiding op het hbo. Dat varieert van sportkunde, social studies tot bedrijfskunde, leisure management, milieukunde en watermanagement. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en natuurlijk erg benieuwd naar de eerste ervaringen op het hbo.

Mathijs over HBO watermanagement

“De overstap van het mbo naar het hbo was best even wennen. Met name de hoeveelheid huiswerk en zelfstandigheid die van je verwacht wordt. Maar het grootste verschil vind ik de manier van beoordelen van verslagen en toetsen. Ik vind het ontzettend leuk om op het hbo kennis op te doen waar ik later iets mee kan. Het studiejaar begon met een startkamp en daar heb ik meteen een aantal leuke nieuwe mensen leren kennen. Hierdoor heb ik het goed naar mijn zin in Rotterdam!”

En mis je Helicon nog een beetje?

“Bij Helicon MBO Tilburg heb ik mijn diploma in de richting van Water en energie gehaald. De aansluiting op watermanagement is prima. Ik heb een goede basis. Of ik Helicon mis? De lessen van Walther natuurlijk, maar de studiemeter-opdrachten wat minder haha. Ik ben blij dat ik mijn plek heb gevonden in Rotterdam”.


Uitgelicht


Zoeken