Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / Opleiden in duurzame leefomgeving is de toekomst

Opleiden in duurzame leefomgeving is de toekomst

Critical Friends

Een innovatieve vorm van onderwijs met veel aandacht voor een duurzame leefomgeving. Helicon MBO Tilburg leidt  leerlingen op voor de beroepen van de toekomst. En dat kan alleen op een goede manier door een nauwe samenwerking met het werkveld. De opleiding Stad en mens wordt continue doorontwikkeld en aangescherpt. Dit doen we in samenwerking met de Critical Friends. Op dinsdag 24 oktober kwam deze belangrijke groep vrienden bijeen en brainstormde over de opleidingsinhoud.

Innoveren, verbeteren en optimaliseren!

Een opleiding die opleidt voor de beroepen van de toekomst is natuurlijk continue in beweging. Na de opleiding gaan leerlingen aan de slag als adviseur duurzame leefomgeving op gebied van Water en energie, Lifestyle, Stad en wijk of Vrije tijd. Wat moeten zij weten? En wat moeten ze kunnen? De critical friends hadden volop ideeën en tips. Kennis op gebied van natuur, ecologie, voedsel, water, energie, economie, marketing, innovaties en projectmanagement werden direct genoemd. Ook werd community buildinggenoemd. Hoe maak je verbinding met de doelgroep en hoe borg je voortgang. Tot slot werd genoemd dat een adviseur duurzame leefomgeving werkt in de openbare ruimte en mensen verbindt. Belangrijke competenties daarbij zijn creativiteit, extraversie, sociaal en ondernemend zijn.

Meest vooruitstrevende groene opleiding!

Van Dirk van der Ven van Walas Concepts ontvingen we na afloop deze linkedin-update die we graag met je delen.

 

Dirk van der Ven 

Wie zijn de Critical Friends?

Professionals vanuit verschillende bedrijven en organisaties die een sterke betrokkenheid hebben met de opleiding en bereid zijn mee te denken. Denk aan organisaties als WonenBreburg, Gemeente Tilburg, Brabantse Milieufederatie, SBB, maar ook de NHTV en verschillende bedrijven waaronder Van Helvoirt Groenprojecten. Tot slot zijn er twee oud-leerlingen aangesloten die nu op het HBO studeren.


Uitgelicht


Zoeken