Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / Jur wint innovation games!

Jur wint innovation games!

Speel SimCity met je buren

Tijdens de innovation games is niets te gek! Een week lang werkten studenten van mbo, hbo en universiteit aan innovatievraagstukken voor Provincie Noord-Brabant. Denk aan thema’s als energie, robotisering, leegstand, omgevingsvisie, sociale veerkracht, natuur en samenleving. Maarten, Levi, Aniek, Jur, Daniel en Kevin grepen de kans en werkten een week lang aan een creatief concept. Op donderdag pitchte elke groep hun concept en werd er een winnaar gekozen. En dat was een feestje! De groep van tweedejaars Jur werd tot winnaar verkozen.

Speel de SimCity met je buren!

Jur en zijn groepsgenoten hielden zich bezig met burgerinitiatieven. Buurtbewoners stappen te snel naar de overheid als ze een initiatief willen nemen. Het zou veel beter zijn als ze eerst met de andere buurtbewoners zouden overleggen. Hoe krijg je dat voor elkaar? De creatieve denkers bedachten een leuke online game. Een soort SimCity. In het spel is je eigen woonwijk nagebootst. Wil je een trapveldje realiseren? Bouw dit dan in de online tool. Zodra het trapveldje in de online woonwijk gebouwd is kunnen andere buurtbewoners feedback geven. Pas als de bewoners het eens zijn dan gaat het voorstel naar de gemeente. De vakjury en de opdrachtgever waren erg te spreken over het concept. De groep won €1.500,- en de beste ideeën worden doorontwikkeld tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Winnende groep 

Dear Future

De innovation games werden georganiseerd door Studio Why i.s.m. Provincie Noord Brabant, en vonden plaats tijdens Dear Future (het evenement voor sociale vernieuwers uit heel Europa). Op de spoorzone was een stadscamping ingericht waar de vragenstellers, denkers, visionairs en innovators de hele week verbleven. Naast het samenwerken, brainstormen en concept denken was er veel gezelligheid. De studenten zijn het er unaniem over eens. Tijdens deze week hebben ze zo ontzettend veel geleerd.


Uitgelicht


Zoeken