Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / Eerste weken op het hbo!

Eerste weken op het hbo!

Helicon MBO Tilburg

Het is juli 2017 en feest bij Helicon MBO Tilburg. De jaarlijkse diploma-uitreiking is in volle gang. Trots vertelt Juul dat ze HBO Voeding en diëtetiek gaat studeren. Anne stroomt door naar de hbo-opleiding Business Innovation. 75% van de afgestudeerden heeft gekozen voor een vervolgopleiding op het hbo. Dat varieert van sportkunde, social studies tot bedrijfskunde, leisure management, milieukunde en watermanagement. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en natuurlijk erg benieuwd naar de eerste ervaringen op het hbo.

Anne studeert Business Innovation

Sinds een paar maanden volg ik Business Innovation (voorheen Advanced Business Creation) bij Avans in Den Bosch. Ik leer innovaties vormgeven, ondernemen en creatief denken. Dit alles leren we aan de hand van projecten. Het leren aan de hand van projecten komt erg overeen met mijn opleiding bij Helicon MBO Tilburg. Omdat ik de basis in projectmatig werken al heb, gaat dit me ook goed af op het HBO. Daarnaast moet je verslagen en portfolio's opleveren aan het einde van een blok. Ook dit is dus hetzelfde. De tentamens zijn wel iets waar ik tegenaan loop. Ik vind het moeilijk om zoveel stof in me op te nemen omdat we op het MBO vooral praktisch leerden. Daarom gaan de praktische vakken mij beter af dan de theoretische. Helicon MBO Tilburg was een goede voorbereiding op Business Innovation. Ik heb het erg naar mijn zin en ik ga met heel veel plezier de komende studiejaren tegemoet. 

Juul studeert Voeding en diëtetiek

In augustus ben ik gestart met Voeding en Diëtetiek op de HAN. De opleiding bevalt me heel erg goed! Ik merk dat ik veel voordelen heb ten opzichte van mensen die de havo hebben gedaan. We moeten veel zelfstandig werken. Ik heb maar 4 uur les per dag en moet deze lessen (en lesopdrachten) thuis voorbereiden. Ook moet je veel samenwerken,  projecten maken in groepsverband en doe je veel praktische dingen zoals koken. Het projectmatig werken heb ik op Helicon al heel vaak gedaan dus dit gaat mij erg goed af. Wat ik vooral erg mis aan Helicon MBO Tilburg is de goede band met mijn klasgenoten en mensen van alle andere jaren. Het is een kleine school en daardoor had ik veel meer contact met leerlingen en docenten. Dit vond ik altijd heel erg fijn! Ik raad Voeding en diëtetiek aan. Het is een leuke opleiding die echt goed aansluit op Lifestyle.


Uitgelicht


Zoeken