Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Tilburg / Februari-instroom

Februari-instroom

Helicon MBO Tilburg biedt leerlingen de kans om op 1 februari te starten met Vrije tijd, Stad en wijk, Water en energie of Lifestyle. Dus zit je op een mbo-opleiding, maar heb je het niet naar je zin? Of kies je ervoor om de weg naar het hbo via het mbo te doen? Lees dan verder.

Instroomprogramma

Als je start in februari volg je de eerste tien weken (periode 1) een apart programma, waarbij je kennismaakt met de verschillende leerarrangementen. Hoe ziet je lesweek er uit? Samen met een groep instromers (10 tot 15 leerlingen) volg je op twee dagen per week les op school. De andere dagen ga je stage lopen. Periode 2 is een onderwijsperiode waarbij je samen met de huidige eerstejaars de lessen volgt. Kort voor de zomervakantie bekijken we je resultaten. Haal je goede cijfers en heb je geen achterstand dan ben je klaar voor leerjaar 2. Je maakt een keuze uit de vier richtingen en volgt het normale lesprogramma van de tweedejaars. Hetzelfde geldt voor leerjaar 3. Als de andere leerlingen afstuderen moet je als instromer nog een projectperiode volgen en je examenstage doen. Dat betekent dat je in januari 2021 afstudeert.

Wanneer kies je jouw richting?

Leerlingen die in september starten kunnen het eerste jaar gebruiken om zichzelf te oriënteren op de vier richtingen: Vrije tijd, Stad en wijk, Water en energie en Lifestyle. Leerlingen die het instroomprogramma volgen hebben hier een half jaar de tijd voor en maken hun keuze vlak voor de zomervakantie.

Kennismakingsavond

Nadat je jezelf hebt aangemeld  en bent aangenomen, word je uitgenodigd voor de kennismakingsavond op dinsdag 23 januari van 19.00 uur tot 21.00 uur. Je komt naar deze avond samen met je ouders. Tijdens de avond krijg je informatie over alle praktische zaken die met de school te maken hebben. Ook krijg je meer uitleg over het vinden van een geschikte stageplaats.

Wil je alvast op zoek naar een stagebedrijf?

Dat kan..! Kijk dan op www.stagemarkt.nl. Bij opleiding vul je in nummer 79150. Je krijgt dan een lijst van bedrijven die erkend zijn binnen het domein “Voedsel, natuur en leefomgeving” en geschikt als stagebedrijf. Wat voor bedrijf sluit goed aan bij de opleiding? Voor vrije tijd: recreatie- of vakantieparken, outdoor-organisaties of een activiteitencentrum. Voor stad en wijk: gemeente, provincie of welzijnsorganisatie met projecten in de wijk. Voor Water en energie: milieufederatie of waterschappen en voor Lifestyle dieet- of biologische winkels, sportscholen (met voedingscursus) e.d. Twijfel je of een stagebedrijf geschikt is? Stuur dan een mail naar de stagecoördinator. Doel van de stage is kennismaken met het werkveld. Je krijgt geen vaste opdracht mee, maar gaat vooral meewerken in het bedrijf om zo het werkveld te leren kennen. Je stagedagen worden maandag en vrijdag.

Heb jij jouw keuze gemaakt?

Meld je dan aan voor het instroomprogramma in februari. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website. Let op: geef bij opmerkingen aan dat je graag in februari start. Zodra we jouw aanmelding ontvangen hebben word je uitgenodigd voor de intake.


Uitgelicht


Zoeken