Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Kwalificatie wedstrijd tuinaanleg Helicon MBO Nijmegen

Op vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari is het weer zover: de kwalificatieronde van de ‘Nationale Wedstrijd Tuinaanleg’ in de nieuwe Landschapshal van Helicon MBO Nijmegen. Daan en Joris (derdejaars hoveniersleerlingen) van Helicon MBO Nijmegen nemen het dan op tegen drie leerlingenteams van andere groene opleidingen. De opdracht? In minder dan 14 uur een complete tuin aanleggen! Benieuwd? De tuinen zijn te bezichtigen op de open dag van Helicon MBO Nijmegen op zondag 28 januari!

 

Team Helicon MBO Nijmegen

Het team van Helicon MBO Nijmegen! Coach Geert samen met Daan en Joris.

 

Hoog niveau

Tijdens de wedstrijden, op initiatief van Branchevereniging VHG, gaan de leerlingen aan de slag met een tuin van 4 bij 4 meter. Binnen 14 uur zetten ze maten uit, verwerken ze verschillende bestratingsmaterialen, passen ze gecompliceerde houtbewerkingstechnieken toe, leggen ze graszoden aan en zorgen ze voor het aanplanten van bomen, heesters en vaste planten. De teams laten aan de hand van de praktijkopdracht zien dat ze het hele proces van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen aankunnen. De jury beoordeelt het resultaat vaktechnisch. Het winnende team gaat naar de landelijke finale tijdens vakbeurs Tuinidee, die plaatsvindt van 22 tot en met 25 februari 2018, in ’s-Hertogenbosch.

Kom kijken!
Benieuwd? Je bent van harte welkom om de tuinen te komen bewonderen! Dat kan tijdens de open dag van Helicon MBO Nijmegen op zondag 28 januari aanstaande. Graag tot dan!

 

Wij wensen Daan en Joris heel veel succes!


Uitgelicht


Zoeken