Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Nijmegen / Helicon MBO Nijmegen VHG-erkend Excellente School

Helicon MBO Nijmegen VHG-erkend Excellente School

Op maandagavond 2 oktober ontving Helicon MBO Nijmegen het certificaat ‘Excellente School’ uit handen van Jeroen Zijlmans, Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt van Branchevereniging VHG. Wij werken in de ogen van de VHG excellent samen met het groene bedrijfsleven en daar zijn wij natuurlijk onwijs trots op! Helicon MBO Nijmegen werkt met een aantal groenbedrijven samen in het programma ‘excellente scholen - excellente leerbedrijven’. In dit programma bekijken scholen en bedrijven samen het lesprogramma. Doel is om het groene mbo-onderwijs beter én aantrekkelijker te maken. Ook de betrokken groenbedrijven ontvingen een certificaat.

Excellente School
Wij ontvingen het certificaat ‘Excellente School’ voor de intensieve samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de verrijking van het lesprogramma door gastlessen. Ook vanwege de gerichte aandacht voor de professionalisering van docenten, die door een docentenstage en intensieve contacten met het bedrijfsleven met beide benen in de sector staan. Verder waardeert VHG de inzet bij de BeroepsPraktijkVorming, waarin leerlingen aan gerichte opdrachten werken en goed begeleid worden. Het certificaat werd uitgereikt na afloop van de ‘Grand Prix van Nijmegen’, dat door Helicon en de betrokken groenbedrijven samen werd georganiseerd in het kader van de Nationale Onderwijsweek in Nijmegen. Tijdens het evenement konden jongeren en andere geïnteresseerden op een ontspannen manier kennismaken met beroepen, opleidingen en bedrijven binnen de tuin- en landschapssector.

 

Docenten en certificaat
Ons trotse docententeam samen met Ab Groen (voorzitter College van Bestuur Helicon)

Excellente Leerbedrijven
De Groot Hoveniers, De Overhaag, Ruinard Hoveniers, De Enk Groen en Golf, De Tuinen van Appeltern en Gemeente Berg en Dal ontvingen het certificaat ‘Excellent Leerbedrijf’ voor hun inspanningen om in nauwe samenwerking met onze school excellent onderwijs te verzorgen. Zo organiseren zij gastlessen als onderdeel van het lesprogramma, bieden ze verdiepende gastlessen voor leerlingen en zorgen ze voor mooie stages voor leerlingen én docenten. Bedankt hiervoor!

Leerbedrijven en school

Excellente Leerbedrijven & Excellente School


Uitgelicht


Zoeken