Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Nijmegen / Helicon MBO Nijmegen feliciteert de gemeente Nijmegen!

Helicon MBO Nijmegen feliciteert de gemeente Nijmegen!

Goed nieuws uit onze eigen stad: Nijmegen is verkozen tot Nationale Onderwijsstad 2017/2018. Helicon MBO Nijmegen feliciteert de gemeente Nijmegen met deze mooie titel!

Nijmegen is Nationale Onderwijsstad 2016/2017

Stichting Nationale Onderwijsweek koos voor Nijmegen vanwege het brede scala aan onderwijsvoorzieningen en de prioriteit die de stad geeft aan de ontwikkeling van jonge mensen zoals jij! Doorslaggevend was de verbinding van het Nijmeegse onderwijsbeleid met het thema van de Nationale Onderwijsweek 2017: gelijke kansen.

 

Nationale Onderwijsweek

De Nationale Onderwijsweek loopt dit jaar van 2 t/m 6 oktober. Nijmegen is met ingang van die week het hele schooljaar Nationale Onderwijsstad. Daar is de gemeente trots op, maar wij als school ook! Als leerling van onze school studeer je dan dus in dé Nationale Onderwijsstad! Nijmegen is in die periode ‘het lab’ voor ontwikkelingen gericht op gelijke kansen en innovaties in het onderwijs.

De wethouder van Onderwijs, Renske Helmer-Englebert, legt uit: “Het thema ‘gelijke kansen’ past Nijmegen als een jas. Met de innovatieagenda en een intensieve samenwerking tussen opvang, onderwijs en werk is Nijmegen altijd bezig kinderen, leerlingen en studenten een optimaal ontwikkelklimaat te bieden. Als Nationale Onderwijsstad 2017/2018 kunnen we nog meer aandacht krijgen voor (gelijke) kansen voor iedere leerling. Het onderwerp staat al hoog op onze agenda. Verkozen worden tot Nationale Onderwijsstad is een bevestiging van wat we doen. Tegelijkertijd is het een uitdaging om er alles uit te halen als het gaat om gelijke kansen voor iedereen.”

Wil je meer weten? Kijk dan eens hier

 


Uitgelicht


Zoeken