Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Nijmegen / Spectaculaire opening Landschapshal en Dierenverblijf

Spectaculaire opening Landschapshal en Dierenverblijf

Op donderdag 26 januari zijn de nieuwe Landschapshal en Dierenverblijf van Helicon MBO Nijmegen officieel geopend door Burgemeester Bruls. En wat was het gaaf! In december werd het al gevierd met leerlingen en deze donderdag was de opening voor externen en collega’s. Nu kunnen onze leerlingen echt aan de slag in de nieuwe praktijkruimtes!

 

Feestelijke opening

In het bijzijn van wethouders, (stage)bedrijven uit de groene sector, het management en decanen van onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en Nijmeegse collega’s opende Burgemeester Bruls de nieuwe Landschapshal en het Dierenverblijf. Onderdeel van de opening was een spectaculaire lichtshow. De middag begon met een welkomstwoord door Suzanne Staal (Directeur Helicon MBO Nijmegen). Hans van Breukelen, Technisch Directeur KNVB, bracht vervolgens een inspirerende voordracht over ‘samenwerking’, onmisbaar is in het onderwijs. Uiteraard was er ook voldoende gelegenheid om de nieuwe praktijklocaties te bezichtigen. Bekijk het filmpje van de opening onze Facebookpagina.

Persfoto1


Eigentijds en innovatief onderwijs

In de Landschapshal volgen hoveniersleerlingen de praktijklessen. In de gesimuleerde tuinomgeving leren ze hoe ze vijvers, tuinpaden en terrassen kunnen aanleggen. Tegenover de Landschapshal staat een Dierenverblijf met dieren zoals konijnen, cavia’s, kleine knaagdieren, reptielen, vogels en vissen. Leerlingen in de richting Dier volgen daar de praktijklessen. Suzanne Staal: “Wij vinden het belangrijk om de praktijk naar het leslokaal te halen. Zo kunnen leerlingen echt ervaren hoe het is om bijvoorbeeld Hovenier te zijn. Mede dankzij de nieuwe praktijklocaties bieden wij innovatief en eigentijds onderwijs aan en stomen wij leerlingen klaar voor de arbeidsmarkt. Daar zijn we als school dan ook erg trots op!”

 

Foto3 Foto4


Onze sponsoren

Tussen de gebouwen in is een (evenementen)plein aangelegd. “Het plein gaan we gebruiken voor leerlingendemonstraties, bedrijvendagen en festiviteiten. Daarnaast is het ook gewoon een fijne plek voor studenten tussen de lessen door”, aldus Suzanne Staal. Het plein is aangekleed met picknicktafels van gerecycled materiaal en cortenstalen plantenbakken.

Met veel dank aan: De Overhaag, Schakeringen in groen, Cornelissen aannemingsbedrijf, DOE MAAR. DOLMAR, Heigo Nederland B.V., AQUACO, specialist in H2O, Hoveniersbedrijf Jabaflora, Gennep, GVG Oliehandel BV – ASPEN schone alkylaatbenzine, Bruntink Velco groene techniek, Installatietechniek Hartog Nijmegen, Braam Civiel, Grond-, weg-, waterbouw & sloopwerken, Ruinard Hoveniers, Randwijk, Hogeschool van Hall Larenstein, Van Diepenbeek Hoveniers, Langeboom, Duitman Hoveniers, De Enk Groen & Golf, Roelofs Tuin & Planten, Pascal Hemel Volière Bouw, Swartjes Transport Nijmegen, Markies Catering, Kees Kooijman Ongediertespecialist, Eureka Examens en IP Campus, Willems technisch adviesbureau, MultiFlexx, Center Parcs Europe, ROC Nijmegen, 2React Cleaning Solutions, VAN RAAIJ Groenverzorging.

 

 


Uitgelicht


Zoeken