Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Nijmegen / Entreeopleiding tot Assistent Hovenier van start!

Entreeopleiding tot Assistent Hovenier van start!

De BBL entreeopleiding Plant en groene leefomgeving is op dinsdag 24 januari 2017 officieel van start gegaan op Helicon MBO Nijmegen met 12 enthousiaste leerlingen! In samenwerking met het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en Driestroom is dit voor deze leerlingen dé manier om zonder diploma’s, een diploma te behalen tot Assistent Hovenier.

 

De opleiding: Plant en groene leefomgeving

Onze BBL opleiding is een praktijkgerichte opleiding op niveau 1. Bij deze opleiding ga je één dag in de week naar school. Daarnaast werk je vier dagen in de week bij een bedrijf. Een combinatie van werken en leren dus, erg handig want zo kun je de theorie direct toepassen in de praktijk! Tijdens de opleiding leer je, onder goede begeleiding, hoe je bomen, planten en bloemen verzorgt en help je met het aanleggen van vijvers en terrassen. Je werkt daarnaast veel in de buitenlucht voor het onderhouden van tuinen, parken en landschappen. Ook het maken van een schutting of bestrating hoort bij het werk.

Toekomstperspectief

Met dit diploma tot Assistent Hovenier mag je een Hovenier assisteren bij bladblazen, tuinen onderhouden, snoeien, bosmaaien, beplanten en omgaan met machines en materialen. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij een (biologische) groenten- of fruitteler, kwekerijen van planten en bomen of in de groenvoorziening in en rond kantoren, (sport) parken en/of begraafplaatsen.

Meer weten?
Lees meer op onze website of neem contact met ons op!


Uitgelicht


Zoeken