Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Nijmegen / Aan de slag bij Center Parcs

Aan de slag bij Center Parcs

Een modderpoel voor de varkens, een klimtoestel voor de geiten en een gaasafscheiding in de kinderboerderij: dit en méér maakten 20 Dierverzorging-leerlingen van MBO Nijmegen bij Center Parcs Het Heijderbos. Onder begeleiding van Erica Bokelmann, Chris Vermeer, Gemma Vissers en Baukje Hollman-Vlemmix gingen zij aan de slag. Het waren 3 leuke en vooral erg leerzame projectdagen!

Wat ging er aan vooraf?

‘Hoe kunnen we het welzijn van de dieren in het park optimaliseren?’ Dát was de vraag voor de leerlingen. Na een bezoek aan Center Parcs, gingen de leerlingen op school in 4 groepen aan de slag met een projectplan. Na afstemming met, en belangrijker nog, een akkoord van Center Parcs werden de benodigde materialen in huis gehaald.

De projectdagen

Uiteraard mochten de projectplannen ook uitgevoerd worden. Daarom verbleven de leerlingen en docenten 3 dagen op het park. De eerste dag werd de groep ontvangen door Rob Verheijen (Facilitair Manager van het park) en Dick Winkelmolen (verantwoordelijke voor de dierverblijven). Met grote voortvarendheid gingen de leerlingen vervolgens aan de slag. Ondanks de regen, zat de sfeer en het tempo er goed in.

 

Op de 2e dag kwam Suzanne Staal langs om te horen en vooral om te zien hoe deze projectdagen door de leerlingen ervaren werden. Alleen maar enthousiasme, geweldig om te zien! Naast het harde werken, mochten de leerlingen gebruikmaken van het subtropisch zwemparadijs. Maar dat hadden ze dan ook meer dan verdiend!

 

Center Parcs foto 3 Center Parcs foto 2

 

Wat is er opgeleverd?

Het harde werken was niet voor niets. In 3 dagen tijd maakten de leerlingen:

-       Een hok voor de varkens met borstel

-       Een modderpoel voor de varkens

-       Een aanbouw voor de geiten

-       Een ‘ezelvrije’ overkapte voerplaats voor de schapen

-       Een wandschildering in de kinderboerderij

-       Een gaasafscheiding in de kinderboerderij tegen de kippen

 

Een speciaal compliment voor deze 20 leerlingen, wat hebben zij het goed gedaan! Ook Center Parcs en de docenten waren erg enthousiast. Kortom, voor herhaling vatbaar!

 

Center Parcs foto 1 Center Parcs foto 4


Uitgelicht


Zoeken