Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Meelopen

Leuk dat je een dag mee wilt lopen met één van onze opleidingen. Bij Helicon MBO Nijmegen vinden we het belangrijk dat jij je nieuwe opleiding goed leert kennen. Daarom organiseren we verschillende open dagen en infoavonden waarvoor wij je van harte uitnodigen. Daarnaast kun je een dag(deel) meelopen bij een of meerdere van onze opleidingen.

Kiezen op MaatKoM-Knop-Helicon

Via het programma Kiezen op Maat, dat loopt van november tot en met april, bieden we meeloopdagen aan. Dit kan je helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Tijdens zo’n meeloopdag bezoek je Helicon MBO Nijmegen, loop je een dag(deel) mee met een opleiding en heb je contact met een zittende leerling van de opleiding.

Voor wie zijn de meeloopdagen?

Voor 4e jaars vmbo of havo leerlingen die een overstap naar het mbo willen maken. 

Hoe ziet een meeloopdag eruit?

Op de afgesproken tijd meld je jezelf bij de receptie.  Vervolgens word je opgehaald door de (praktijk)docent en volg je het lesprogramma van die dag. Je wordt gekoppeld aan een mbo-leerling. Hij of zij geeft je uitleg en neemt je mee in de pauzes.

Hoe aanmelden?

  1. Lees voordat je een definitieve keuze voor een meeloopdag maakt,  goed de informatie over de opleiding (inhoud, welk niveau, stage etc.). Uitgebreide informatie over opleidingen kun je vinden via de opleidingenzoeker op onze website.
  2. Je kunt je via deze link aanmelden voor een meeloopdag.
  3. Check eerst op je eigen school , bij de decaan of mentor, of er op de door jou gekozen datum geen andere activiteiten staan gepland. Toetsen en schoolonderzoeken gaan natuurlijk voor!!
  4. Na aanmelding ontvang jij en je mentor of decaan een bevestigingsmail.
  5. Bereid je goed voor, zet je vragen alvast op papier. Misschien heb je via je mentor/decaan een opdrachtenboekje ontvangen. Heb je dat niet in je bezit dan kun je hier de opdrachten printen.
  6. Als je door ziekte of andere oorzaak niet kunt komen, horen wij dat graag tijdig. Stuur dan een e-mail.

Meelopen van april tot de zomervakantie

Vanaf begin april is het Kiezen op Maat traject voorbij. Wil je nog wel graag meelopen? Dat kan! Stuur dan een e-mail.

 

We wensen je een leuke tijd toe en hopen dat je na de meeloopdag een duidelijk beeld hebt gekregen van de gekozen opleiding . Succes met het maken van een juiste studiekeuze.

 


Uitgelicht


Zoeken