Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Helmond / 12 / Pilot 'Het nieuwe leren' bij MBO Helmond

Pilot 'Het nieuwe leren' bij MBO Helmond

De leerlingen van Dier en gedrag zijn in periode 2 begonnen met de pilot ‘Het nieuwe leren’. Hierin dagen ze zichzelf uit met zelfgekozen leerdoelen die in het teken staan van een IBS (Integrale Beroeps Situatie). Robbie, Kim en Sjuul, drie leerlingen uit de klas delen hun ervaring!

 

''Wij hebben voor ons eigen leerdoel gekozen om naar Bodyworlds te gaan in Amsterdam. Bodyworlds is een tentoonstelling van Dr. Gunther von Hagens over de menselijke anatomie. Hierbij is gebruikruik gemaakt van echte geplastineerde menselijke lichamen. Deze lichamen komen van een donorprogramma af, mensen kunnen zich hiervoor opgeven.Een van de redenen waarom deze tentoonstelling ons zo interessant leek is, is omdat we anatomie fascinerend vinden. Een andere reden is, omdat we tijdens de les een aflevering hadden gezien van het programma ’’ Autopsy: Life and Death’’ van Dr. Gunther von Hagens. Dit vonden we zo indrukwekkend dat we besloten om naar Bodyworlds te gaan.''

 

Van bloedvaten tot rokerslongen
Bij deze tentoonstelling is het de bedoeling om bij de bovenste verdieping (6de) te beginnen. Elke verdieping is opgebouwd uit menselijke ‘’kunstwerken’’, videomateriaal en actieve activiteiten zoals het opmeten van je bloeddruk. Op elke verdieping was dan ook ontzettend veel te zien. Zo ging het bijvoorbeeld op de ene verdieping over bloedvaten, dan weer een verdieping waar je het zenuwstelsel kon bekijken, een verdieping lager over het skelet en er was ook een verdieping over voortplanting / zwangerschap. Er was erg veel te zien en ook stond er overal informatie bij. Een van de interessantste dingen vonden we op de 3de verdieping. Dit was een bloedvatconfiguratie van een eend. Ook vonden we de maagdarmstelsel-opstelling en de rokerslong zeer bijzonder. In dit museum hebben we dwars door echte menselijke lichamen kunnen kijken en we hebben hier erg veel van geleerd. Zo hebben we kunnen zien hoe alles nou precies in elkaar zit in een menselijk lichaam en met elkaar verbonden wordt. Deze informatie hadden we ook in de les gekregen, maar na deze dag bij Body World is alles wel een stuk duidelijker geworden. Hiermee hebben we ons eigen leerdoel dus zeker behaald! Deze tentoonstelling was heel pakkend en we zouden we een bezoek aan Bodyworlds zeker aanraden!


Uitgelicht


Zoeken