Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Helmond / MBO Helmond organiseert Appeldag

MBO Helmond organiseert Appeldag

Op donderdag 28 september 2017 staat Helicon MBO Helmond in het teken van de appel. Voor alle leerlingen en medewerkers zijn appels beschikbaar, de vrucht wordt uitgedeeld in de buurt en er zijn allerlei bewustwordingsacties, zoals een quiz, een flyeractie en een appel-tentoonstelling met meer dan 20 verschillende appelsoorten. De vestiging wil met de ‘Appeldag’ het startsein geven voor een gezond schooljaar.

 

’An apple a day, keeps the doctor away’’, is een welbekende uitspraak. Mede-initiatiefnemer en docent Arno Verhoeven: ‘’Het schooljaar is weer begonnen en dat betekent dat wij als projectgroep Gezonde School meteen van start gaan met allerlei bewustwordingsacties rondom gezondheid. Leerlingen gaan in de pauze vaak naar de supermarkt om de hoek om allerlei lekkers te kopen. Wij bieden ze een alternatief voor vette broodjes, snoep en chips: een heerlijke, zongerijpte zoete appel.‘’ En ook bij medewerkers en buurtgenoten wordt het bewustzijn rondom gezond snacken aangewakkerd. Leerlingen delen appels uit met flyers en verspreiden op een luchtige manier allerlei weetjes over de appel.

 

Gezonde school
Helicon MBO Helmond haalde in 2017 het vignet ‘Gezonde School’. Hiermee laten we als school zien dat we zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én dat we aandacht hebben voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. In het kader van fysieke gezondheid, één van de speerpunten, staat de ‘Appeldag’ symbool voor een gezonde start van het schooljaar.

MBO Helmond organiseert Appeldag 


Uitgelicht


Zoeken