Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Bijzondere afstudeerstage Outdoor en recreatie

Helmond - Dit schooljaar slaagden 300 MBO studenten aan Helicon MBO Helmond, op een van de niveau 3 of niveau 4 opleidingen. Outdoor en recreatie, Voeding en Welzijn, Dierverzorging, Veehouderij, Tuin, park en landschap, Toegepaste biologie en In en outdoor design . De afronding van de opleiding vindt voor elke leerling plaats bij een van de vele groene stagebedrijven die Helicon MBO Helmond rijk is. Hier vinden aan het einde van de afstudeerstage de Proeve van Bekwaamheid plaats. Een bijzonder en leerzaam moment voor de leerling, waar al het geleerde in de praktijk wordt getoetst. Op 6 en 13 juli ontvangen mogen de leerlingen het diploma in ontvangst nemen tijdens de diploma-uitreiking bij Helicon MBO Helmond.

Stan, leerling Outdoor en recreatie van Helicon MBO Helmond vertelt over zijn bijzondere afstudeerstage.

Stan Deen (21) uit Meerlo slaagde deze maand voor zijn opleiding Outdoor en Recreatie aan Helicon MBO Helmond. Zijn beroepsproeve werden afgenomen bij zijn afstudeerbedrijf Survival Life in het Belgische Polleur. Stan heeft zich naar eigen zeggen, ontwikkeld van een stagiaire met weinig kennis tot een medewerker die collega’s mag instrueren over nieuwe activiteiten.

 

Buitensportinstructeur

“Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens de 25 weken dat ik stage heb gelopen bij Survival Life. Ik ben erg dankbaar dat school zo flexibel is geweest, mij de kans te geven in België af te studeren. “

“Tijdens de opleiding heb ik me vooral op persoonlijk vlak ontwikkeld tot manager van een buitensport bedrijf. Ik heb de basiskennis van het vak op school opgedaan. Op stage heb ik me kunnen ontwikkelen in de praktijk. Ik heb een interne opleiding tot buitensport instructeur aangeboden gekregen.”

 

Kennis overdragen

Op het moment heeft Stan het niveau van zelfstandig buitensport instructeur behaald en gaat nu door tot opleidende, waarbij hij buitensportvaardigheden mag over te brengen aan nieuwe instructeurs.

“Ik vind het erg leuk om kennis over te dragen. Dat komt terug in mijn droom, om een eigen bedrijf te beginnen. Ik wil een afkickkliniek in de Alpen. Waar mensen met een middelenverslaving door middel van buitensport als therapeutische behandeling kunnen afkicken.” In zijn omgeving heeft Stan meegemaakt dat middelen misbruikt werden. Hij wil het leven van deze mensen verbeteren.

 

Dromen, maar nu eerst aan de slag

Over 5 jaar gaat wil hij starten aan deze droom. Nu gaat Stan zijn buitensport vaardigheden verder uitbouwen bij zijn afstudeerbedrijf, waar hij een baan aangeboden heeft gekregen. Daar kan Stan in ieder geval aan de slag bij de Archery tag, die hij tijdens zijn afstuderen heeft ontworpen en gebouwd. De laatste hand wordt aan de spelvarianten gelegd. Begin juli wordt de baan in gebruik genomen en mag hij als leider de collega’s instrueren over het gebruik van ‘zijn’ nieuwe buitenactiviteit.

 

Stan Deen 

Diploma-uitreiking

Op 13 juli ontvangt Stan zijn diploma tijdens de diploma-uitreiking van Helicon MBO Helmond.


Uitgelicht


Zoeken