Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Bijzondere afstudeerstage Dier

Helicon MBO Helmond - Dit schooljaar slaagden 300 MBO studenten aan Helicon MBO Helmond, op een van de niveau 3 of niveau 4 opleidingen. Outdoor en recreatie, Voeding en Welzijn, Dierverzorging, Veehouderij, Tuin, park en landschap, Toegepaste biologie en In en outdoor design . De afronding van de opleiding vindt voor elke leerling plaats bij een van de vele groene stagebedrijven die Helicon MBO Helmond rijk is. Hier vinden aan het einde van de afstudeerstage de Proeve van Bekwaamheid plaats. Een bijzonder en leerzaam moment voor de leerling, waar al het geleerde in de praktijk wordt getoetst. Op 6 en 13 juli ontvangen mogen de leerlingen het diploma in ontvangst nemen tijdens de diploma-uitreiking bij Helicon MBO Helmond.

Ruben, leerling Dierverzorging aan Helicon MBO Helmond vertelt over zijn bijzondere afstudeerstage.

Ruben Ronken (20) Helmond studeerde deze maand af aan de opleiding Dierverzorging bij Helicon MBO Helmond. Zijn afstuderen deed hij in de vorm van een combinatie stage, nationaal en internationaal. Het eerste deel van zijn stage bracht hij door bij dierenpark Marineland in Mallorca. De andere periode bij Zoo Veldhoven, waar de examencommissie zijn eindgesprek kwam afnemen.

Afstuderen in de dierentuin een unieke kans

In het tweede jaar van zijn opleiding kreeg Ruben de kans om een internationale stage te doen. Met twee klasgenoten werd hij aangenomen bij dierenpark Marineland in Mallorca. Aan het einde van zijn stage kreeg hij het aanbod om terug te komen. “De stagebegeleider was erg positief over me en bood me een baan aan. Hij wilde heel graag dat ik terugkwam!”, aldus Ruben.  Die kans greep Ruben. Om zijn stage ook te laten voldoen aan de eisen van de opleiding, combineerde hij de buitenlandse stage met een stage bij Zoo Veldhoven. Hier hebben ze ongeveer dezelfde vogelsoorten als in het park in Mallorca.

 

Ruben Ronken klein 

Ik voelde me als een van de medewerkers

Tijdens de stage mocht Ruben op de vogelafdeling werken. Alle werkzaamheden kwamen aan bod. Van het schoonmaken van de verblijven, de voorbereidingen in de  voerkeuken, het voeren van de dieren en het begeleiden van de vogelshows. “Elke dag kreeg ik een ander schema, en mocht ik werken op een  andere plek. Ook al ben je stagiaire je wordt als medewerker behandeld. Dat vond ik heel fijn.”

De droom van Ruben is om na zijn opleiding in een dierentuin te werken. En dat gaat gebeuren. Na de diploma uitreiking vliegt Ruben terug naar Mallorca, om daar in ieder geval voor 3 maanden te gaan werken. “Als ik langer mag blijven doe ik dat graag. Anders heb ik nu mooi mijn CV uitgebouwd.  Weer een stuk dichterbij mijn droom!”

 

Diploma-uitreiking

Op 6 juli ontvangt Ruben zijn diploma tijdens de diploma-uitreiking bij Helicon MBO Helmond.


Uitgelicht


Zoeken