Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Workshop Voeding voor VMBO

Tweedejaars leerlingen van het Carolus Borromeus College in Helmond komen deze week bij Helicon MBO Helmond op bezoek, om kennis te maken met de opleiding Voeding.
De handen mogen meteen uit de mouwen. In het Food & Fresh lab gaan de leerlingen aan de slag met het bereiden van verse en gezonde gerechtjes.

Gezonde ontbijtgerechtjes

De ene helft van de klas gaat aan de slag met gezonde ontbijtgerechten.

 

Groene smoothie

Een banaan, spinazie, limoen en basilicum gaan samen met Skyr de blender in om, omgetoverd te worden tot een groene smoothie.

 

ingredienten uit winkelwagen Groene smoothie 3 Groene smoothie 2 

 

Tropische ontbijt smoothie

De meiden nemen de tropische ontbijt smoothie op zich en zijn druk bezig met het snijden van de tropische vruchten en avocado. Samen met de lactose vrije melk gaan de vruchten in de blender, om er vervolgens uit te komen als een zoete lekkernij.

 

 tropische vruchten snijden ontbijt smoothie 1 ontbijt smoothie 2 

 

Bananenpannenkoekjes

De bananenpannenkoekjes zijn in een handomdraai gemaakt. Even bananen prakken, ei, suiker en kaneel erbij en de pannenkoekjes kunnen al in de pan. Een snel ontbijt, en nog lekker ook!

 

 Bananenpannenkoekjes 3 Bananenpannenkoekjes 1 Bananenpannenkoekjes 2

 

Verse frietjes

De andere groep is in de tussentijd druk bezig met het maken van verse frietjes. De aardappels worden gesneden tot steeltjes en gaan in de grote pan om gekookt te worden. Ondertussen wordt uitgelegd hoe het proces van friet maken gaat, waarom het zo belangrijk is om te meten en het proces goed in de gaten te houden. Al snel komen de gekookte frietjes op tafel om af te koelen. Wie durft ze te proeven?

 

uitleg food en fresh lab 2 uitleg food en fresh lab 1 uitleg food en fresh lab 3

 

Proeven

Er heerst enige twijfel. De gekookte frietjes worden in zakjes gedaan én een deel gaat de frietpan in. Want ook het eindproduct proeven is belangrijk in het proces. En daar hebben de leerlingen helemaal geen problemen mee!

 

Friet proeven 1 friet proeven 2 Friet proeven 3 

 

Kennismaking opleiding voeding

Met een zakje verse frietjes onder de arm, nieuwe ervaringen in de keuken en gezonde recepten gaan de leerlingen terug naar hun school. Bedankt Carolus Borromeus College voor het bezoek aan Helicon MBO Helmond!

Meer informatie over de opleiding Voeding aan Helicon MBO Helmond

 


Uitgelicht


Zoeken