Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Werkweek in Bastogne

In de week van 3 tot en 6 april zijn tweedejaars leerlingen van de opleiding Outdoor en recreatie naar Bastogne, België, afgereisd om daar Camping Tonny klaar te maken voor het zomerseizoen.

Enkele dagen eerder bezochten de leerlingen de camping al om te bekijken wat de werkzaamheden precies in zouden gaan houden, zodat ze goed voorbereid en met de juiste materialen en middelen te werk konden gaan. Voor vertrek werd de werklijst concreet gemaakt en konden alle spullen gepakt worden.

De leerlingen vertellen wat ze hebben gedaan in Bastogne:

Dag 1: Op maandag 3 april vertrokken de leerlingen op eigen gelegenheid naar de camping, sommigen met een camper, anderen met een auto. Daar aangekomen werd de tipitent opgezet waar bijna de hele klas in kon slapen. Heerlijk verwarmd door een houtkachel!

 

Na een goede lunch gingen de leerlingen aan de gang. Over de hele camping werden bomen gesnoeid zodat de auto's en caravans er deze zomer weer kunnen staan. De electriciteitspunten werden geplaatst (in de keiharde kleigrond). 

Het snoeiafval en de dode bomen werden gekloofd, zodat het hout gebruikt kan worden voor de kachel bij de receptie en de kampvuurplaats.

Dag 2: De tweede dag verliep wederom erg voortvarend. Een aantal leerlingen ging verder met hout kloven. Het gras werd aan kant gemaakt met de bosmaaier en het toiletgebouw werd onder handen genomen. Deze is weer spik en span. Tot slot werden de veranda's geschuurd en gelakt.

 

Dag 3: De  derde dag werden de puntjes op de "i" gezet, het toiletgebouw werd verder afgemaakt, gras werd ingezaaid, de stacaravans werden van buiten gepoetst en gewaxt. We liepen zo voor op schema dat we nog even bij vrienden van Rob en Simone (eigenaren van Camping Tonny) gingen ondersteunen. Ook hier konden we nog wat hout klein maken met een motorkettingzaag. De mevrouw was erg content met onze hulp.

 

werkweek outdoor groepsfoto 

 

Op vrijdag stond de terugreis gepland, maar omdat we op donderdagochtend al klaar waren, hebben we nog een wandeling door het gebied gemaakt. De omgeving staat bekend staat als een gebied waar vele bevers voorkomen. Helaas hebben we er geen gezien, wel voldoende dammen. Na een goede lunch zijn we huiswaarts gegaan, een dag eerder dan gepland dankzij de harde inzet van de leerlingen!

 

Al met al was het een mooie win-win situatie, onze leerlingen hebben goed werk kunnen verrichten passend bij de opleiding en Rob en Simone zijn erg geholpen dat de camping klaar is voor het aankomend seizoen.

Vanuit onze kant ook erg bedankt voor deze mogelijkheid, de goede zorgen en het heerlijke eten!!

 

Voor foto's en filmpjes van de werkweek, bezoek de Facebook pagina van de opleiding Outdoor en recreatie!

 


Uitgelicht


Zoeken