Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Outdoor en Scouting werken samen!

Op 21, 22 en 23 april vinden de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) plaats in de Stiphoutse bossen.
Ruim 180 Scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar gaan met hun ploeg de strijd aan voor de titel ‘Beste Scoutsploeg van Regio Helmond’. De beste twee ploegen mogen tijdens het Pinksterweekend Regio Helmond vertegenwoordigen op de Landelijke Scouting Wedstrijden. Leerlingen van de opleiding Outdoor en recreatie helpen met de organisatie van dit evenement.

Samenwerking met Helicon MBO Helmond

De Regionale Scouting Wedstrijden hebben een uniek samenwerkingsverband gevonden met Helicon MBO Helmond. De opleiding Outdoor en Recreatie, heeft veel raakvlakken met Scouting. De leerlingen worden opgeleid om outdoor activiteiten te ontwikkelen en groepen hierin te begeleiden.

“Bij Scouting doen ze dit ook, alleen organiseren zij dat met elkaar. Wij worden opgeleid tot ondernemers, entertainers en instructeurs van buitenactiviteiten. Denk hierbij aan organisator van groepsactiviteiten, beheerder van een camping of een survivalinstructeur. Net als bij Scouting doen we veel in de natuur.” Zegt Rick van Eerdt, vierdejaars leerling Outdoor en recreatie.

 

Hike

Een van de onderdelen waar de Scouts punten mee kunnen verdienen tijdens het RSW weekend is de hike. Leerlingen van Outdoor en recreatie nemen de organisatie van dit spelonderdeel op zich.  

“Het is een tocht van 8 km lang met verschillende navigatievormen. Deze heb ik samen met mijn klas uitgezet. De organisatie van de RSW ondersteund ons hierbij een geeft ons feedback. De vaardigheden die we binnen onze opleiding hebben geleerd komen in dit project samen. Organiseren, communiceren en coördineren. Ik ben er van overtuigd dat we een goed eindproduct gaan neerzetten.” Aldus Rick van Eerdt. Tessa  de Laat vult aan: “Tochttechnieken en risico inventarisatie hebben we veel in onze opleiding gehad. Het is leuk dat dat in deze opdracht allemaal samen komt. Al komt toch wel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Alles moet gewoon kloppen tijdens de wedstrijden.”

 

Het weekend

Tessa en Rick zijn zelf ook aanwezig tijdens het RSW weekend. “We hopen dat alles klopt zoals we het bedacht hebben en de Scouts een gaaf weekend beleven!!”

 


Uitgelicht


Zoeken