Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Maaltijd van afvalproducten

Afgelopen week stond de opleiding Voeding aan Helicon MBO Helmond in het teken van voedselverspilling. Eerstejaars leerlingen hebben deze week veel gezien, ervaren en geleerd over dit thema. Als kers op de taart kreeg Helicon MBO Helmond het vignet Gezonde School uitgereikt door wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid van de Gemeente Helmond.

Voedselverspilling in de praktijk

De week begon met een presentatie van Youth Food Movement. Een landelijke organisatie, die jonge consumenten, chef-koks, boeren, producenten en beleidsmakers verenigen, voor het ontwikkelen van een beter voedselsysteem.  

Als vervolg op deze presentatie bezochten de leerlingen de bedrijven: restaurant Op Suyt, supermarkt Super Sociaal en Bakker Bart, Emté en Sligro in Helmond. Tijdens het bezoek aan de verschillende bedrijven leerde de leerlingen hoe deze bedrijven omgaan met voedselverspilling.

Koken met afvalproducten

Producten die bij deze bedrijven anders weggegooid zouden worden mochten de leerlingen meenemen. In de schoolkeuken gingen de leerlingen met deze bijzondere producten aan de slag. Samen met de wethouder Jeugd, Onderwijs en Gezondheid van de Gemeente Helmond.

 

afval producten koken keuken vol koken met wethouder

Heerlijke creaties

Van deze producten maakte de leerlingen een tomaten-, uien- en groentesoep. Broodproducten werden omgetoverd tot wentelteeftjes, stokbroodjes kruidenboter en toasts.
Zo hebben de leerlingen van de opleiding Voeding, de voedselverspilling toch een beetje tegen kunnen houden!

 

broodmaal maaltijd 2 gedekte tafels

Eerste gezonde MBO school in Helmond

Als afsluiting van de middag reikte wethouder van Jeugd, Onderwijs en Gezondheid het vignet Gezonde School uit aan Helicon MBO Helmond. Hiermee is de school de eerste MBO school in Zuidoost Brabant met deze erkenning. Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op!

 

 uitreiking vinget


Uitgelicht


Zoeken