Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Eerste gezonde MBO in Helmond

Helicon MBO Helmond heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat Helicon MBO Helmond zien dat de school voldoet aan landelijke kwaliteitscriteria. Op donderdag 2 februari komt wethouder Margreet de Leeuw het Vignet uitreiken. Helicon MBO Helmond is trots op dit behaalde resultaat – in de categorie MBO is Helicon zelfs de eerste in Zuidoost Brabant!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Helicon MBO Helmond voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

 

Extra aandacht voor voeding

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het thema Voeding . In de lessen Burgerschap onderzoeken de leerlingen hun eigen leefstijl op het gebied van voeding en beweging. Iedereen doet in het eerste leerjaar een voedingstest. In de lessenreeks wordt de invloed van voeding op gezondheid behandeld en komen maatschappelijke thema’s over duurzaamheid en keuzegedrag aan bod.

 

Discosoep met wethouder op 2 februari

Op donderdag 2 februari is er een programma waarbij de Wethouder samen met de leerlingen gaat koken en het vignet uitreikt. In een muzikale setting wordt een ‘OverVerse’ maaltijdsoep bereidt met ingrediënten uit de directe omgeving van de school die ‘over’ zijn: over datum of over in hoeveelheid. Voorafgaand halen de leerlingen zelf de restpartijen op en volgen zij een minicollege Voedselverspilling. De activiteiten worden begeleid door foodprofessionals van Youth Food Movement Brabant.

 

Voeding als MBO-opleiding

Helicon MBO Helmond biedt opleidingen in de richting Dier, Outdoor en recreatie en Voeding. Door de opleiding Voeding heeft de school veel extra’s in huis. Ruim 200 leerlingen volgen een voedingsrichting. Ze leren alles over de voedingsketen, de bereiding -zowel ambachtelijk in de keuken als op grootschalige wijze in de levensmiddelensector - én het voorlichten van consumenten en bedrijven over voedingskeuzes. In samenwerking met de GGD Brabant-Zuidoost en de stichting Jong Helmond Lekker Gezond geven deze MBO-leerlingen Smaaklessen op basisscholen en ondersteunen zij de KidsKookCafé’s. Voor de Zorgboog organiseren momenteel twee afstudeerders het project Koken met Zorgboogsterren. En ten behoeve van VMBO-scholen wordt de Helicon MBO Experience aangeboden waarbij vmbo’ers en havisten zich kunnen oriënteren op een vervolgopleiding. Met daarin aandacht voor voeding en een gezonde leefstijl.

 

 


Uitgelicht


Zoeken