Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Helicon GM op weg naar Het Lagerhuis

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatwedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen er zo'n 200 scholen mee. Er worden in januari en februari vijftien voorrondes gespeeld verspreid door Nederland.

De spanning stijgt, Het Lagerhuis optreden nadert ... Zo wordt toegewerkt naar de tv finale op NPO 2 in het voorjaar.
De winnaars van de landelijke finale winnen een unieke prijs: zij brengen met jongerenorganisatie HOPE XXL een bezoek aan de Verenigde Naties in New York.
De organisatie ligt in handen van Het Debatbureau en Stichting HOPE XXL.

Donderdag 1 februari wordt dus een belangrijke dag voor de leerlingen van Geldermalsen. Dan trekt de ploeg ten strijde om in het Provinciehuis te Arnhem het debat aan te gaan met de Atheneums en Gymnasia van Gelderland.
MBO Geldermalsen discussieert al jaren op een eenzaam niveau. Het is de enige deelnemende MBO- school van Nederland. Ons team krijgt van organisator Bloemberg altijd alle lof voor de lef. De cowboys van Geldermalsen (bijnaam) hebben een unieke plaats…..alleen al door de prachtige Helicon truien, geschonken door accountmanager Lieke Broekman van het PR-team.
Vanaf september is Robert Knops, in het dagelijks bestaan docent Eco en wildlife, druk doende geweest om de discussievaardigheden te trainen. Het is zwaar want de stellingen over politiek, sport en het maatschappelijk leven zijn zwaar. Toch leren de leerlingen op deze manier heel veel en de ervaring nemen ze uiteraard nooit meer af.
Naast diverse onderdelen is er ook een regionale geschreven rede. Deze wordt begeleid door Robert Knops die altijd hoog scoort bij de wedstrijd. De insteek op ecologisch gebied is een zeldzame door het feit dat wij veel eco-leerlingen in het team hebben. Daarnaast hebben we eerstejaars leerlingen Outdoor en Dier bereid gevonden om het team te versterken.

Afgelopen jaar zaten we dicht tegen de zege aan. Laten we hopen dat alle inspanningen dit jaar een eerste plaats op gaat leveren.

De pers is aanwezig en alles is te volgen op You Tube.

 

Team Geldermalsen! Heel veel succes toegewenst en zet 'm op!!!

afbeelding Lagerhuis 

 Uitgelicht


Zoeken