Direct naar hoofdmenu / zoekveld

De pareltjes van Helicon Geldermalsen

Naast onze hoofdlocatie Geldermalsen hebben we nog een 2–tal kleine locaties op het gebied van boomteelt.

In Opheusden staat het prachtige bedrijf van Crum en in Sint-Oedenrode hebben we het bedrijf van de gebroeders Van de Berk. Dit in combinatie met het bedrijf van Joost Sterke in Haaren.

De bedrijven hebben een specialisatie in bomen, sier -en snijheesters en pot -en containerteelt. Internationaal zijn ze bekend en we spreken over een assortiment van meer dan 500 bomen en planten.
De bedrijven zijn modern, innovatief en de medewerkers zijn vakbekwaam.
Op de bedrijven zijn locaties waar les wordt gegeven aan groepen van 20 à 30 leerlingen op niveau 2 en 3.

kraan met boomrij bomen
Naast de praktische vakken krijgen de leerlingen ook les in de AVO-vakken Nederlands en rekenen. Ze maken het reguliere examen en kunnen zo het diploma halen. Daar zit de sector op te wachten. Er is veel werk in de bomensector en de bedrijven kunnen meerdere werknemers aannemen.
Voor het derde jaar verzorgt Helicon MBO Geldermalsen deze opleidingen. De meeste deelnemers geven aan dat ze tevreden zijn over de gevolgde lessen en ze willen graag het diploma behalen. De docenten zien gemotiveerde leerlingen in de lesbanken die weten waar ze voor komen.
De nieuwste ontwikkelingen worden toegepast en het aangeboden onderwijs wordt steeds beter. Dit leidt ertoe dat we steeds meer geslaagden krijgen.
Kortom, de boomteelt heeft potentie.

 


Uitgelicht


Zoeken