Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Excursie Texel

Afgelopen dinsdag 12 september zijn de klassen Eco en wildlife en Outdoor en recreatie op excursie naar Texel geweest.

De wekker ging vroeg! Met het openbaar vervoer kwamen zij vanuit alle hoeken van Nederland uiteindelijk allemaal in de trein terecht die hen bracht naar Den Helder. Vanuit daar moesten zij gauw door naar de veerboot richting Texel. Om half 11 had eenieder zich verzameld op de boot en hadden ze al een lange reis achter de rug.
Onder leiding van Eco en wildlife docent Robert Knops zijn de groepen rondgeleid over het zuidelijk deel van het eiland. Als mensen Robert een beetje kennen, weten ze hoe groot zijn kennis is over de natuur en hoeveel hij er vol passie over kan vertellen. Dit betekende dus dat er in het begin letterlijk bij bijna elke paddenstoel en bij de meeste planten werd gestopt. Later op de dag kwam er meer de pas in en werd er een mooie wandeling door de duinen gemaakt.
Het weerbericht voor deze dag beloofde niet veel goeds. En rond 13.00 uur werd dat bewaarheid. Een wolkbreuk zorgde ervoor dat iedereen die hier niet goed op gekleed was, binnen een enkele minuten volledig nat was. Hierdoor werd besloten om de excursie vroegtijdig af te breken, zodat de groep 2 uur eerder dan gepland bij de boot klaar stond. Het was inmiddels droog, maar de doorweekte kleding was genoeg reden om voortijdig te vertrekken.

Ondanks het weer was de dag voor de meeste leerlingen erg leerzaam en geslaagd.

Volgende week staat een excursie gepland naar Valkenburg in Zuid-Limburg!

 

Voor meer foto's kun je naar de facebook pagina van Helicon Geldermalsen.

veerboot Zandduinen

Ruitjesbovist (1)Duinen

 

 


Uitgelicht


Zoeken