Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Cultuurdagen in Nederland

Aan het eind van elk schooljaar staan cultuurdagen op het programma. Er reizen groepen af naar het buitenland, maar ook in Nederland is er genoeg te doen!

Voor de groep leerlingen die voor Nederland hebben gekozen, stond een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag op het programma. Gevolgd door zwemmen aan het Betuwe strand in Beesd en op vrijdag afgesloten met een toeristische route door de stad Den Bosch.

Onder leiding van een gids startte de rondleiding op het Binnenhof richting de Tweede Kamer. Via detectiepoortjes kon de Tweede Kamer worden betreden. Kamerleden waren er niet, de zaal was leeg. Desondanks maakte de ruimte indruk op eenieder. Je kent het uiteindelijk alleen maar van televisie. De middag werd afgesloten met een historisch spel dat op een tablet werd gespeeld. 

De volgende dag was het prima zonnig en warm weer om te zwemmen. Zelfs de begeleidende docenten durfden het aan om het (koude) water in te gaan.

Het einde van de 3 dagen cultuur snuiven werd afgesloten in Den Bosch. Een wandeling door de gezellige Bossche straten en een historische rondvaart over de Binnendieze.

Al met al een geslaagde 3-daagse excursie.

 

kerk2MEspel

 


Uitgelicht


Zoeken