Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Economics of wildlife conversation in Afrika

Leerlingverslag van lezing in MBO Velp

Op 13 juni 2017 ben ik, samen met 4 klasgenoten, naar Helicon Velp gereisd. We mochten hiervoor één lesuur missen, mits we er wel een verlofformulier voor inleverden.

Het trok al direct mijn interesse toen ik deze aankondiging ontving via de mail.

Rondleiding en lezing in het Engels

We waren op tijd in Velp aanwezig en hadden daardoor nog tijd om de school een beetje te verkennen. Daarnaast kregen we een kleine rondleiding van Ayla door de schooltuin. Het is een mooie omgeving en een mooie school. Wel een heel stuk groter dan Geldermalsen, dus het was ook even wennen. lezing Helicon Velp
De lezing werd gegeven in een echt collegezaal, wat het allemaal nog officiëler maakte in mijn beleving. Ik keek er erg naar uit en was benieuwd naar wat prof. Wouter van Hoven ons te vertellen had. De lezing was grotendeels in het Engels met af en toe wat Nederlands er tussendoor. Mijn Engels was goed genoeg om alles te kunnen volgen en aantekeningen te maken. Van dia's met veel tekst heb ik foto’s gemaakt, zodat ik dit later nog kan teruglezen en eventueel vertalen.

Wildlife buiten de nationale parken

Het was mooi om iemand met zoveel passie te horen praten. De lezing werd gestart met de vraag hoe het mogelijk is dat wildlife conservation zo’n succes is. In Noord en Oost-Afrika is er bijna niks meer van het wildlife over. Zeker niet buiten de national parks. Terwijl in Zuid-Afrika wildlife juist toeneemt. Volgens de professor komt dit vooral omdat een heel groot deel van het land privé eigendom is. De staat heeft hier dus totaal geen invloed op en zo kunnen de dieren die daar leven optimaal beschermd worden. Hij ging in op verschillende diersoorten en ook de jacht en handel kwam aan bod.
Het was een hele interessante lezing en ik heb zeker nieuwe dingen geleerd. Ik heb nu alleen maar nog meer motivatie om in het 3e leerjaar mee te gaan met de Afrika reis. Nu er nog voor zorgen dat ik de geldsom bij elkaar krijg. Maar daar ga ik mijn uiterste best voor doen. De wens is groot om naar Afrika te gaan. Ik wil het ervaren om wildlife conversation in het echt te zien.

 

Chantal van den Dam EW4.1A

 


Uitgelicht


Zoeken