Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Boerderij spel

Beginnende met onszelf voor te stellen:

Wij zijn Shirley van Doorn, Maaike van Essen en Lian van Welzen. Drie vierdejaars studenten Dier, Gedrag & Ondernemen niveau 4 op MBO Helicon Geldermalsen.

In het laatste jaar van de opleiding hebben wij de opdracht gekregen om een eigen mini-onderneming op te richten. Na een brainstormsessie zijn wij op het idee gekomen om een spel te ontwikkelen voor niveau 2 studenten Dierverzorging. Waarom?

Het door ons ontwikkelde “Interactieve Boerderij Spel” afgeleid van de IBS Kinderboerderijbundel (een nieuw toegepast leersysteem op het MBO Helicon) is een educatieve manier om studenten van MBO Niveau 2 Dierverzorging te stimuleren bij het beheersen van de lesstof. In het spel zijn kaarten verwerkt met vragen over de bijhorende IBS-lesstof. Aan de hand van deze vraagkaarten en het kunnen krijgen/vastleggen van straten worden de studenten gemotiveerd zich verder te ontwikkelen in de lesstof. Zij worden uitgedaagd om zoveel mogelijk juiste antwoorden te geven, hoe meer juiste antwoorden hoe gunstiger het spel voor de student verloopt. Op deze plezierige leerwijze worden er grootte vorderingen gemaakt in het beheersen en het opslaan van de lesstof.
Met onze dank aan de enthousiaste studenten van DV22, die ons hebben geholpen bij het uittesten van ons spel.

Spel2

Geldermalsen, Shirley van Doorn, Maaike van Essen en Lian van Welzen


Uitgelicht


Zoeken