Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Overwinning, nog nooit zo dichtbij

Tijdens de Lagerhuiswedstrijden op 2 februari jl. van de provincie Gelderland liet Helicon Geldermalsen haar beste kant zien.

Drie maal zou scheepsrecht moeten zijn. En dit deelnemende team zat heel dicht bij een overwinning. In het gemeentehuis van Arnhem was een gezonde spanning voelbaar. Een 15-tal scholen nam het in diverse poules tegen elkaar op. Helicon Geldermalsen is de enige deelnemende MBO school van Nederland en ging de strijd aan tegen VWO-scholen. thumbs upHet team van coach Robert Knops, docent Eco en wildlife, trok fel van leer, met als overweldigend uitkomst een stand van 5-4. O.a. de krachtige argumenten van Jilles Theunissen, leerling Outdoor,  hebben hier aan bijgedragen. op de stip Het gehele team deelde in deze onverwachte winst. 

De 2e wedstrijd tegen het Montessori College werd helaas met 5-2 verloren. Desondanks hebben de leerlingen van Eco en wildlife Amy vd Meer, Maaike vd Kraan, Bas Kemperman, Simon van Dorst en Leon Kissen de schouders niet laten hangen. De halve finale moest gehaald worden om nog een kans te maken. De tegenstander, Canisius, was de landelijke finalist van vorig jaar. Tot dan toe had Canisius alles gewonnen.

cathederEen moeilijke kluif voor Geldermalsen en het heeft alles gegeven, maar het mocht helaas niet baten. Canisius won met 5-4 maar kreeg het niet cadeau. Het was een hele geslaagde dag. Er is genoten en veel geleerd.

Geen van de aanwezigen had dit spektakel willen missen. Volgend jaar weer nieuwe ronde nieuwe kansen!!! de beker


Uitgelicht


Zoeken