Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Geldermalsen / Nieuwe school

Nieuwe school

Helicon MBO Geldermalsen is in 2014 grondig verbouwd. De school is nu een moderne plek waar leerlingen zich meteen thuis voelen. Ons gebouw is van alle moderne technische snufjes voorzien, met hippe loungezitjes in de aula, een open leercentrum met ruime werkplekken, zonnige lokalen met moderne kleuren en een grote binnentuin. De vernieuwde locatie is omringd door veel groen en ruime dierenverblijven en een echt weerstation. Een stoere klimwand en een grote vijver maken het buitenterrein compleet.

Samenwerking

Na onze grootschalige verbouwing/nieuwbouw is Helicon MBO Geldermalsen helemaal klaar voor de toekomst. Inmiddels hebben we het derde schooljaar op onze nieuwe locatie achter de rug en zijn zowel onze leerlingen als docenten, ouders en bedrijven uit de regio razend enthousiast. Momenteel telt de school circa 380 leerlingen. Dankzij deze bewuste kleinschaligheid heerst er bij ons altijd een vriendelijke, open sfeer waar iedereen zijn eigen talenten kan ontwikkelen en met respect voor elkaar samenwerkt.

Ontmoetingsplek

Helicon MBO Geldermalsen wil graag een regionale ontmoetingsplek zijn waar talent wordt opgemerkt en waar onderwijs naadloos aansluit op het vinden van een betaalde baan. Met de moderne middelen die de school nu tot zijn beschikking heeft, kunnen we nog beter samenwerken met bedrijven, gemeenten, instellingen en organisaties in de regio. Hierdoor wordt de aandacht voor Rivierenland als kenniscentrum voor onder andere fruitteelt en logistiek nog verder versterkt. Ons opleidingscentrum staat zo dicht mogelijk bij het bedrijfsleven. Veel bedrijven uit de regio bieden onze leerlingen interessante stageplekken waar ze veel kunnen leren en praktijkervaring op doen. Wij gaan regelmatig op bezoek bij bijzondere bedrijven en ontvangen op onze school veel mensen uit de praktijk, beleidsmakers en regionale organisaties. Op deze manier groeit Helicon MBO Geldermalsen steeds verder uit tot een dynamische ontmoetingsplek waar leren en werken hand in hand gaan.

Sciencelab

Wat is er allemaal nieuw? Onder andere een indrukwekkend sciencelab, waar leerlingen met moderne apparatuur zelf testen uitvoeren en onderzoekjes doen. De kleurrijke lokalen zijn uitgerust met handige laptopverbindingen en een smart screen touch board, maar ook de kracht van het krijtje wordt nog steeds onderkend. Nieuwe terrariums in de gangen zijn voorzien van een QR-code, zodat informatie over de bijzondere dieren snel voorhanden is. Het buitenterrein is ontworpen door leerlingen van de opleiding Eco en wildlife en Teelt en techniek en biedt opslag voor kano’s, een weerstation, dierenverblijven, een grote tuin met vijver en een echte klimwand.

Opleidingen

Onze school biedt MBO opleidingen op niveau 2,3 en 4. Je kunt eenvoudig overstappen van het ene naar het andere niveau Wie na het MBO verder wil leren, kan na de vierjarige opleiding doorstromen naar een HBO opleiding. Versneld studeren op niveau 3 en 4 is mogelijk en met een HAVO diploma zijn vrijstellingen mogelijk. Als je voortijdig uitstroomt, heb je altijd nog recht op een diploma van een lager niveau of deelkwalificaties. Uiteraard word je intensief begeleid, zodat je het niveau en de opleiding kiest die het beste bij je past.

Toelatingseisen

Je kunt bij ons kiezen uit een groot aantal opleidingen die goed aansluiten op het bedrijfsleven, zodat je met je diploma op zak grote kans maakt op een betaalde baan. Voor elk niveau van 2 t/m 4 is er een toelatingseis.

Bereikbaarheid

Helicon MBO Geldermalsen is gevestigd aan de Burg. Roozeveld van der Venlaan 7 in Geldermalsen. Onze school ligt op loopafstand van het station. Voor informatie: zie contact.

Informatie

Nieuwsgierig geworden naar onze school en alle mogelijkheden die we bieden? Neem dan gerust contact op. Dat kan telefonisch: 0345-582830 of per mail: info.mg@helicon.nl


Uitgelicht


Zoeken