Direct naar hoofdmenu / zoekveld

11e van de 11e start ook studiekeuze-seizoen

Eerste open dag

Open Dag 11 november 2017 van 11.00-16.00 uur

Traditiegetrouw start het carnavalsseizoen op ‘d’n elfde van d’n elfde’. Dit jaar sluit Helicon MBO Den Bosch aan met de opening van het ‘studiekiezen’-seizoen. Op 11 november 2017 is onze eerste Open dag van het schooljaar (Vlijmenseweg 1a). Je kunt je oriënteren op onze groene mbo-opleidingen in de richting Voeding, Bloem, Milieu en Dier. De eerste voorlichtingsronde start om 11.11 uur. Heb je interesse? Meld je aan en ontvang je persoonlijke e-ticket.

dierOok dat is Helicon

Helicon MBO Den Bosch biedt groene mbo-opleidingen. Vaak wordt de sector Groen geassocieerd met opleidingen in de richting Dier (opleidingen als Dierverzorging, Dierenartsassistent). De sector Groen is veel meer dan dat. Helicon MBO Den Bosch biedt ook opleidingen in de richting Voeding, Bloem en Milieu.

voedingVeel kansen voor voedingsspecialisten

De voedingsmiddelenindustrie is rijkelijk aanwezig in regio Noordoost Brabant. Helicon MBO Den Bosch leidt de toekomstige controleurs, makers en bedenkers van de sector op met de opleidingen Voeding en kwaliteit en Voeding en techniek. Op de toenemende behoefte aan een gezonde levensstijl en verantwoorde voedingskeuzes speelt de opleiding Voeding en welzijn in. Leerlingen zijn de toekomstige voedingsadviseurs die consumenten en bedrijven helpen bij uiteenlopende voedingsvraagstukken.

bloem, groen en stylingNederlands Kampioenen Bloemschikken

Bloem, groen en styling is de creatieve opleiding van Helicon MBO Den Bosch. Het team docenten bestaat uit meesterbinders en andere creatief geschoolde professionals. Er is bijna geen Brabantse bloemstylist te vinden, die niet door dit team is opgeleid. Vaardigheden als bloemschikken, vormgeven, fotograferen en etaleren worden op hoog niveau aangeleerd. Met resultaat: leerlingen Kimberley en Paulien wonnen recent het NK Bloemschikken 2017 voor studenten.

milieuUnieke milieu-opleidingen

Helicon MBO Den Bosch is de enige mbo-school in Noordoost Brabant die de opleidingen Milieu-inspecteur en Onderzoeker natuur en milieu biedt. Leerlingen die zich graag inzetten voor een schone en leefbare groene omgeving kunnen via Helicon MBO Den Bosch aan de slag als toezichthouder, handhaver of onderzoeker.


Uitgelicht


Zoeken