Direct naar hoofdmenu / zoekveld

De School

Helicon MBO Den Bosch biedt praktijkgerichte opleidingen. Van Dierverzorging tot Milieu-inspecteur, van Voeding en kwaliteit tot Bloem, groen en styling. Zo veelzijdig is de sector Groen.

Kom woensdag 22 maart langs tijdens de Open Avond

Heb je iets met Dier, Design, Voeding of Milieu? Weet je nog niet welke mbo vervolgopleiding je wilt doen? Kom dan op woensdag 22 maart 2017 tussen 18.30 en 21.00 uur naar de Open Avond van Helicon MBO Den Bosch. Van alle opleidingen zijn docenten aanwezig voor voorlichting over onze opleidingen. Je hebt ook de gelegenheid om de school te bekijken en onze leerlingen te spreken.

Designdesignmilieu en leefomgevingmilieu

dierDierenarts-assistentvoedingVoeding-en-techniek

Voor de creatievelingen, dierliefhebbers, onderzoekers en foodlovers

Iedere opleiding geeft meerdere keren een voorlichtingspresentatie. Kun je dus niet meteen om 18.30 uur op de Open Avond zijn? Geen probleem! Ook op latere tijdstippen geven we presentaties over onze opleidingen.

Eerste indruk

Via Facebook en Instagram kun je alvast een 'kijkje in onze keuken' nemen. Projecten, lessen, excursies - allerlei activiteiten vind je er op terug!

Leren door te doen

Natuurlijk, vakken als Nederlands en Rekenen komen ook op het mbo aan bod, maar je gaat ook heel praktisch aan de slag. Je wordt niet zomaar een goede bloemstylist, productontwikkelaar, dierverzorger of milieu-inspecteur. Naast onze theorielokalen beschikken we over een groot aantal praktijkruimtes. Zo hebben leerlingen Dierenartsassistent praktijkles in de dierenartspraktijk, oefent Bloem, groen en styling bloemschikken, etaleren en fotograferen in eigen praktijkruimtes en staan er ruim 300 dieren voor je klaar in ons Dierlokaal. Voor de Voedingsopleidingen hebben we een testkeuken en laboratorium en onze Milieu-leerlingen hebben een eigen onderzoekslokaal. Zo leer je niet alleen uit boeken!

Opleidingen Helicon MBO Den Bosch

 Opleidingen 2016-2017

 Voorheen

Bloem, groen en styling (niveau 2, 3, 4)

Bloem & Vormgeving en In- & Outdoor Design

Dierverzorging (niveau 2)

Dierverzorging

Dier en gedrag (niveau 3)

Dier, Gedrag & Ondernemen

Dier en ondernemen (niveau 4)

Dier, Gedrag & Ondernemen

Dierenartsassistent (Paraveterinair) (niveau 4)

Paraveterinair

Milieu-inspecteur (niveau 4)

Milieu & Ruimte

Milieu-onderzoeker (niveau 4)

Toegepaste Biologie

Voeding en kwaliteit (niveau 4) Voeding, Voedsel & Gezondheid
Voeding en techniek (niveau 4) Voeding, Voedsel & Gezondheid
Voeding en welzijn (niveau 4) Wellness & Lifestyle

Heb je vragen over Helicon MBO Den Bosch of wil je meer weten over onze opleidingen? Stuur dan een e-mail.

Uitgelicht


Zoeken