Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Apeldoorn / Nieuws / Bos- en natuurbeheerders houden van aanpakken

Bos- en natuurbeheerders houden van aanpakken

Sanderijn vertelt over haar opleiding

Sanderijn hiketSanderijn is 21 jaar oud en zit in de tweede klas van de opleiding Bos- en natuurbeheer bij Helicon MBO Apeldoorn. “Het leukste aan de opleiding vind ik dat we veel naar buiten gaan, en veel praktijk hebben. Wat we leren, passen we echt in onze stages toe!” Met Bos- en natuurbeheer heb je dan ook een afwisselende opleiding te pakken waarin je alles leert over het beheren van natuurgebieden, flora en fauna, voorlichting en recreatie. Hiervoor heb je kennis  nodig over bos, bodem, water, planten en dieren."

Waar het kan gaan we naar buiten

Sanderijn: “De opleiding is lekker praktijkgericht. We starten vaak met theorieles en daarna gaan we het uitvoeren. Waar het kan gaan we naar buiten: dan maken we een wandeling door Apeldoorn om dingen in de praktijk te bekijken of om sortiment te oefenen.”

Mensen die van aanpakken houden 

Voor wie de opleiding geschikt is? Daar is Sanderijn duidelijk in: “Ik zou de opleiding Bos- en natuurbeheer aanraden aan iedereen die graag buiten werkt en niet bang is voor kou of regen. Mensen die van aanpakken houden en die nieuwsgierig zijn en veel willen weten!”

Wil je meer weten

Op zaterdag 3 februari kun je tussen 10.00 en 15.00u kennismaken met Sanderijn en haar klasgenoten tijdens de open dag. Schrijf je van te voren in, dan hoef je minder lang te wachten bij de entree.

> Bos en natuurbeheer opleidingsinfo


Uitgelicht


Zoeken