Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Apeldoorn / Nieuws / Unieke leeropdracht bij Paleis Het Loo

Unieke leeropdracht bij Paleis Het Loo

Leerlingen Eco en wildlife maken plan ecologisch natuurbeheer

Paleistuinen project Eco uitleg
Paleis Het Loo is enige tijd geleden omgeschakeld  van chemische bestrijding van onkruiden en ongedierte naar biologisch beheer. Een volgende stap hierbij is het trekken van meer vogels naar de paleistuinen om  het ongedierte te kunnen vangen. Hoe doe je dat? Wat komt daar bij kijken? Een ideaal vraagstuk voor de eerstejaars mbo-leerlingen Eco en wildlife van Helicon MBO Apeldoorn! Ze grijpen deze kans om een levensechte opdracht uit te voeren dan ook met beide handen aan. Iedere week kun je hen momenteel tegenkomen in de paleistuinen, met als uiteindelijk doel het plaatsen van nestkasten en zitstokken voor diverse vogels.

Wat de leerlingen gaan doen: van plan tot uitvoering

Voor de leerlingen is het een erg leerzaam project waarin meerdere vakken bij elkaar komen. Ze krijgen de kans om een advies en werkplan voor de plaatsing van nestkasten en zitstokken te schrijven. Daar gaat een heel proces aan vooraf. Ze moeten bijvoorbeeld eerst een aantal dingen in kaart brengen. Zoals de inventarisatie van het terrein, het bepalen welke overlast-soorten bestreden moeten worden en waarom, het bepalen van de doelsoorten (welke vogels wil je in de tuin krijgen) en een onderzoek naar de leefwijze en omgeving van deze soorten.

Over de opleiding Eco en wildlife

Eco en wildlife is een mbo-opleiding op niveau 4. Het is een opleiding voor de avontuurlijk ingestelde leerling. Bij Eco en wildlife leren ze over de relaties tussen klimaat, bodem, planten, dieren en mensen. Die kennis en passie voor de natuur kunnen ze later ook overbrengen op anderen. Ze verdiepen zich in de relatie mens en natuur en hoe je mensen kunt laten genieten van de prachtige natuur op de wereld. Zowel in theoretische als praktijklessen leren ze alles over ecologie, biotopen, wetgeving, natuureducatie, wildlife management, populatiedynamica, reisleiding en relatie mens en natuur. Deze leerlingen kunnen straks aan de slag als bijvoorbeeld reisleider/gids van natuur- en cultuurreizen, beheerder of gids van natuurgebieden/wildparken, voorlichter bij een educatieafdeling van natuurorganisaties of dierentuinen, medewerker van natuur- en cultuurmusea of medewerker bij een ecologisch adviesbureau.

Open avond op 30 november 2017

Wil je meer weten over deze opleiding? Kom dan 30 november tussen 17.00 en 20.00u naar de open avond van Helicon MBO Apeldoorn aan de Loolaan.

Meld je van te voren aan!

Paleistuinen project Eco de tuin src="/mbo/dsresource?objectid=beheer:82338&versionid=&disposition=inline"

 


Uitgelicht


Zoeken