Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Apeldoorn / Nieuws / Geslaagd feestje bij Helicon MBO Apeldoorn

Geslaagd feestje bij Helicon MBO Apeldoorn

Drie avonden feest

Diplomauitreiking dier juli2017

Helicon MBO Apeldoorn is al jaren de school voor actieve mbo-opleidingen op het gebied van natuur, recreatie, voeding en dier. Afgelopen periode hebben 176 examenkandidaten hun examen (proeve van bekwaamheid) afgelegd voor een opleiding op niveau 1, 2, 3 of 4. Met als mooi resultaat dat bijna 80% geslaagd is. Een resultaat om trots op te zijn, want we leveren hierdoor weer gemotiveerde gediplomeerde vakkrachten af voor de arbeidsmarkt. Op 6, 11 en 12 juli vond de diploma-uitreiking plaats.

Bijzondere prijzen

Ieder jaar zijn er twee prijzen voor leerlingen die iets bijzonders gedaan hebben: de Geweienprijs (op woensdag) en de Opschepprijs (op dinsdag). Deze prijzen reiken we uit om deze leerlingen te laten zien dat hun extra inzet of bijzondere prestatie niet onopgemerkt is gebleven. Daarnaast reiken we dit jaar ook weer Ambassadeursprijzen uit aan leerlingen die zich tijdens hun studie als een waar ambassadeur voor school hebben ontpopt.

 

Geweienprijs

De uitreiking van de Geweienprijs kent een enorme traditie die al meer dan 50 jaar terug gaat. De winnaar van de Geweienprijs gaat naar huis met een heus gewei dat wordt uitgereikt door een boswachter van Staatsbosbeheer. Deze keer valt de eer te beurt aan Rutger Koele uit Wapenveld van de opleiding Bos- en natuurbeheer op niveau 4. Hij is begonnen op niveau 2 en heeft via niveau 3 nu niveau 4 behaald. Rutger is een echte doorzetter: hierna gaat hij zelfs naar Van Hall Larenstein om daar Bos- en natuurbeheer op het hbo te studeren. Hij heeft zich super goed ontwikkeld en in het laatste jaar zijn mede-leerlingen waar het kon goed geholpen, bijvoorbeeld met de beheerplannen. Hij is een super vakkracht waar we super trots op zijn!

 

Opschepprijs

De Opschepprijs is de evenknie van de Geweienprijs en in het leven geroepen voor en door de opleidingen die nog relatief nieuw zijn bij Helicon MBO Apeldoorn. Het is een prijs voor een leerling waarop de docenten extra trots zijn en over wie ze graag even opscheppen. Dit jaar gaat de eer naar Adriaan Verhoeven uit Utrecht, leerling Eco en wildlife op niveau 4. Adriaan is een serieuze leerling, die meegaand en betrokken is.  Hij heeft iedere keer super beoordelingen gekregen van zijn stagebedrijven persoon. Bij zijn examenstagebedrijf, de provincie Utrecht, mag hij zelfs blijven werken.

Geweienprijs rutger koele juli2017 320px 


Uitgelicht


Zoeken