Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Helicon MBO Apeldoorn / Beroepen / Boomverzorger: een beroep met een eigen opleiding

Boomverzorger: een beroep met een eigen opleiding

Instructie boomverzorging

Boomverzorging is een vak apart. Boomverzorgers zijn niet vergelijkbaar met een hovenier, boomchirurg of bosbouwer. Boomverzorging kun je gerust een specialisme noemen. Met de European Treeworker (ETW) als Europese standaard. Vreemd genoeg kende de branche voor dit vak jarenlang geen erkende opleiding maar enkel cursussen. Helicon heeft daar een aantal jaar geleden verandering in gebracht. Samen met bekende boomverzorgende bedrijven en de VHG ontwikkelde Helicon de mbo-opleiding Boomverzorging. Een actieve mbo-opleiding waar je een schat aan kennis en ervaring opdoet om als boomverzorger in de praktijk succesvol te zijn. Een opleiding die je zowel in BOL (dagschool) als BBL (deeltijd) kunt volgen. En uiteraard bieden we ook nog steeds de cursus ETW aan.

Compositie met bomen

Kom langs!

Jaarlijks stroomt er bij MBO Apeldoorn een flinke lichting boomverzorgers uit. En volgens zowel ons als het beroepenveld pik je hen er meteen uit. Veel kwaliteiten, zowel theoretisch als praktisch, professionals die het verschil maken. Bovendien houden onze boomverzorgers van avontuur, fysieke inspanning, de geur van motorolie en vooral van bomen. In de prachtige groene omgeving van Apeldoorn werken onze professionele docenten en instructeurs iedere dag met grote betrokkenheid aan deze opleiding. We kenmerken ons door onze persoonlijke aanpak, actuele kennis van zaken en nauwe samenwerking met het beroepenveld.

Heb jij interesse in de opleiding Boomverzorging bij Helicon MBO Apeldoorn? Kom dan vooral naar een van de info-momenten. Onze docenten van de opleiding staan je graag te woord!

Boomverzorging vanuit hoogwerker

De mogelijkheden

De afgelopen 30 jaar heeft de boomverzorging zich in hoog tempo ontwikkeld. Diverse veranderingen in de omgeving, maatschappij en het vakgebied volgden elkaar in hoog tempo op. Om jezelf boomverzorger te kunnen noemen, heb je daarom veel kennis én vaardigheden nodig. Denk bijvoorbeeld aan: bomenkennis, standplaatsinrichting, ziekten en plagen en boomveiligheidscontrole. Maar ook aan snoeien, klim- en werktechnieken, hoogwerkergebruik, velling, verplanten van volwassen bomen en standplaatsverbetering.

Je leert dit bij Helicon MBO Apeldoorn allemaal in onze opleiding Boomverzorging in BOL of BBL. Kies je voor de BOL-opleiding? Dan kies je voor een traject dat bestaat uit onderwijs op school en dan speciaal in ons grootste klaslokaal: de Veluwe. Ook loop je stage. Kies je voor de BBL-opleiding? Dan combineer je een baan met een aantal weken school per jaar.

Dubbel waardevol diploma

Een belangrijke impuls voor boomverzorgers is de ontwikkeling van een Europese standaard, European Treeworker (ETW). Dit Europees erkende diploma wordt in Nederland steeds vaker als voorwaarde gesteld om aan bomen te mogen werken. Ook de overheid, een belangrijke opdrachtgever voor boomverzorgers, stelt dit steeds vaker verplicht. Opdrachtgevers huren specialisten in om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden aan bomen vooral duurzaam uitgevoerd worden.

 

Helicon leidt op tot ETW’er. Dat kun je doen als deelnemer aan de cursus ETW. Helicon biedt je daarnaast de unieke mogelijkheid om én je ETW-certificaat én je erkende mbo-diploma Boomverzorging te behalen. Je doet hiervoor na je opleiding het examen ETW. Dat heeft vele voordelen, waaronder een startkwalificatie, brede inzetbaarheid en een glanzende toekomst in de boomverzorging.

 

>> Meer informatie over onze opleiding Boomverzorging en ETW

Klimmen 

 


Uitgelicht


Zoeken